Тваринництво

Світові ціни у вересні зросли лише на м'ясо птиці серед усіх видів м'яса

У вересні індекс цін на м’ясо ФАО становив у середньому 119,6 пункту, що на 0,4% вище за серпневий показник і на 4,8% більше, ніж роком раніше.

Про це повідомили у ФАО.

Зростання індексу зумовлено підвищенням цін на м’ясо птиці, що насамперед відображає високий імпортний попит на бразильське м’ясо птиці після ослаблення торгових обмежень, пов’язаних із пневмоенцефалітом птиці.

Світові ціни на м’ясо великої рогатої худоби залишалися стабільними, оскільки задоволення світового імпортного попиту виявилося досить обмеженого обсягу поставок з провідних країн-виробників.

Не змінилися у вересні й світові ціни на свинину. Постачів вистачало для задоволення попиту, включаючи зростання продажів на внутрішньому ринку в Європейському Союзі.

На баранину ж світові ціни трохи знизилися, що в основному було зумовлено, як і раніше, млявим попитом на імпорт із Китаю.

ФАО наголошує, що більшість цін для розрахунку індексу цін на м’ясо ФАО було невідомо на момент підрахунку й опублікування. Тому вартісне значення індексу цін на м’ясо ФАО за останні місяці отримано на основі поєднання прогнозованих і фактичних цін.

Як повідомлялося, вітчизняні виробники м’яса птиці підвищили ціни в серпні вперше чотири місяці.