Агромаркет

МХП розширює міжнародну присутність

МХП розширює міжнародну присутність

У співпраці з Посольством України в Хорватії МХП стала партнером Міжнародної Осінньої Виставки в Гудоваці (Хорватія), наймасштабнішої події країни у харчовій та аграрній індустрії.

Про це повідомляє пресслужба МХП.

Компанія інвестує у продовольчу індустрію Хорватії вже 5 років, а участь у виставці дала можливість розказати хорватській спільноті більше про діяльність МХП як міжнародної компанії у сфері агро та харчових технологій з доходом понад 2,72 млрд євро, що об’єднує понад 32 000 співробітників по всьому світу.

МХП працює над розширенням міжнародної присутності та інвестує в нові можливості, зокрема на ринку Південно-Східної Європи. Це дозволяє підтримувати харчову безпеку  та стабільну роботу підприємств в Україні, інвестувати в економіку України, бути надійним тилом для військових, підтримувати добробут команди та громад.

З моменту виходу на хорватський ринок у 2019 році МХП інвестувала загалом 44,5 млн євро та створила понад 200 нових робочих місць. Компанія розвиває підприємства у сфері продуктів харчування, в агронапрямі та у галузі кормів для домашніх тварин.

«Ми інвестуємо в Хорватію протягом п’яти років, і для нас дуже важливо, щоб хорватське суспільство отримало більш глибоке розуміння МХП. Як і у всьому, що ми робимо в Україні, Європі та світі, наші цілі в Хорватії зосереджені на збільшенні потенціалу національної харчової промисловості, зміцненні харчової стійкості країни та сприянні економічному розвитку регіонів, де ми працюємо. МХП, як компанія з українським духом та міжнародним масштабом, планує продовжувати інвестувати в Хорватію», – прокоментував Андрій Булах, член ради директорів МХП, який під час Виставки зустрівся з Міністром сільського господарства Хорватії Йосипом Дабро та Державним секретарем Міністерства сільського господарства Тугоміром Майдаком.

«Ми пишаємося тим, що такі компанії, як МХП, представляють Україну на глобальному рівні, демонструють лідерство в продовольчому секторі та допомагають посилити голос України на міжнародній арені. МХП є важливим гравцем у Хорватії, який робить свій внесок не лише в економічне зростання країни, але й у продовольчу безпеку», – так прокоментував співпрацю Василь Кирилич, посол України в Хорватії.

Водночас за версією видань Forbes та NV МХП є одним з найбільших інвесторів в Україні. За час повномасштабного вторгнення компанія скерувала 14,8 млрд гривень у розвиток бізнесу в Україні.

Серед основних напрямів для інвестування – підтримка та модернізація технологій і обладнання, диджитальна трансформація, проєкти зі збільшення ефективності виробництва та зменшення собівартості продукції,  енергоефективність та енергонезалежність компанії, соціальні ініціативи, розвиток кулінарного бізнесу та випуск нових продуктів.

Раніше МХП придбав логістичну компанію.