Тваринництво

На Міжнародній виставці тваринництва SPACE агітують молодь у агро та говорять про Україну

На Міжнародній виставці тваринництва SPACE агітують молодь у агро та говорять про Україну

З 17 по 19 вересня у Ренні (Франція) триває 38 Міжнародна виставка тваринництва SPACE.  Однією з ключових тем цього року є залучення нового покоління фермерів, що має важливе значення для підтримки цієї галузі у Франції. Адже в найближче десятиріччя третина фермерів досягне пенсійного віку.

SPACE-2024 пропонує фермерам широкий спектр ідей і рішень для поліпшення планування спадкоємності, продажу та придбання ферм, а також підвищення загальної привабливості кар’єри в сільському господарстві, забезпечуючи процвітання тваринників.

У межах виставки відбудеться кілька міжнародних тематичних конференцій, у тому числі ‒ про Україну, де французи, які ведуть бізнес у нашій країні, розкажуть про ситуацію в птахівництві та з вирощуванням зернових.

Провідна вітрина для інновацій у тваринництві Innov’Space на нинішній виставці більш вражаюча, ніж будь-коли: 48 відзначених інновацій, рекордна кількість тризіркових особливих похвал.

Молодіжний форум на SPACE-2024 оновив формат, щоб забезпечити динамічну платформу для студентів-аграріїв. У цьому розділі висвітлюватимуть освітні програми в галузі сільського господарства, питання кар’єри тощо.

Виставка SPACE завжди приділяє увагу генетиці. Цього року вона сфокусується на лімузинській породі ВРХ. Також відбудеться Prim’Holstein France Challenge. На додаток до цих двох ключових подій заплановані змагання 13 різних порід ВРХ.

Розширюється й аукціон м’ясних порід ВРХ, до якого прикуто все більше уваги. В унікальному аукціоні Genomic Elite беурть участь сім молочних порід і порід подвійного призначення.

Крім того, виставка зосереджена на питаннях енергетичного переходу, продовольчого суверенітету.

Загалом цього року кількість експонентів SPACE із 34 країн– понад 1,2 тис., у тому числі 370 міжнародних.

Як повідомлялося, Нідерланди компенсуватимуть фермерам припинення діяльності в тваринництві.