Елеватор

За підтримки USAID навчатимуть фахівців у секторах зберігання та переробки

За підтримки USAID навчатимуть фахівців у секторах зберігання та переробки

За підтримки Програма USAID АГРО Ukrainian Agribusiness Club спільно з освітнім проєктом «Агрокебети – новітня магістерська програма» створює сучасний навчальний центр для підготовки та перепідготовки фахівців у секторах зберігання та переробки зернових і олійних культур.

Про це повідомляє пресслужба Програми.

Планується, що впродовж проєкту навчання пройдуть щонайменше 150 спеціалістів, з яких 30% складатимуть ветерани, люди з інвалідністю та внутрішньо переміщені особи, а також 30% жінок, які готові впроваджувати передові технології та процеси.

Навчання безоплатне, а набір студентів розпочнеться вже в жовтні. Навчатися студенти будуть в гібридному форматі: основна частина онлайн, з окремими офлайн зустрічами.

Під час навчання студенти матимуть можливість отримати теоретичні знання, пройти виробничу практику на провідних підприємствах галузі. Це дозволить їм здобути практичні навички та підвищити шанси на успішне працевлаштування.

«Агросектор все гостріше відчуває нестачу кваліфікованих кадрів, і це проблема, яку мікро, малий та середній бізнес не може вирішити самостійно. Програма USAID АГРО підтримала УКАБ та освітній проєкт «Агрокебети» у створенні навчального центру з підготовки фахівців у секторах зернових та олійних культур. Проєкт допоможе реалізувати наявний кадровий потенціал на ринку праці для залучення в агросектор. Люди, які втратили роботу через війну, внутрішньо переміщені особи, молодь, люди з інвалідністю, ветерани. Всі ті, хто шукає нову сферу для професійного розвитку та готові отримати сучасні практичні знання від провідних бізнесів і наукових інституцій галузі. Це майбутні спеціалісти, які забезпечуватимуть стабільну роботу агропідприємств та розвиватимуть сільське господарство України», – Ксенія Сидоркіна, директорка Програми USAID АГРО.

Нагадаємо, USAID та ФАО нададуть аграріям з прифронтових територій рукава для зберігання зерна.