«Сади Підгайчики» розширюють виробництво соків
Господарство «Сади Підгайчики» (Івано-Франківська область) у виробництві соків прямого віджиму не змішує різні сорти яблук. Також планують випускати яблучно-малиновий, яблучно-вишневий, гарбузовий та морквяний соки.
Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповіла Оксана Шпак, директорка підприємства.
«Цікаво було випробувати, який сорт якого смаку та якості, – пояснила вона. – В результаті відібрали лише кілька з них для сокового виробництва. В подальшому плануємо робити також яблучно-малиновий, яблучно-вишневий, а ближче до осені – гарбузовий та морквяний соки».
Для цього господарство посадило невеликі ділянки ягідних та овочевих культур, а решту сировини буде докуповувати у сусідів.
Є плани створити і свій фірмовий магазин поблизу траси – не тільки під власну продукцію, а й під овочі, фрукти й мед від сусідів.
«Ми ж знаходимось приблизно посередині між Івано-Франківськом і Чернівцями, до кожного з них десь 50-60 км. Від об’їзної дороги Франківськ – Чернівці до нашого господарства їхати буквально п’ять хвилин», – розповіла Оксана Шпак.
Читайте також: Нікопольський сік став Коломийським через війну