Техніка

Köppl обладнав мотоблок водневим двигуном

Köppl обладнав мотоблок водневим двигуном

Німецький виробник Köppl обладнав свій топоповий мотоблок з радіокеруванням Crawler водневим двигуном внутрішнього згоряння від EVS Hydrogen.

Про це повідомляє Landtechnik Schweiz.

Топ-модель серії Crawler від Köppl доступна з екологічно чистим варіантом приводу, який може використовувати метанол, а також водень. Новий двигун ідеально вписується в концепцію ефективних приводів і був оптимізований для оптимальної механічної передачі потужності та енергоефективності, кажуть у Köppl. 

Крім того, у задній частині двигуна були додані системи масляного та водяного охолодження для забезпечення ефективного контролю температури. На додаток до механічної інтеграції, були зроблені значні електричні налаштування та модифікації програмного забезпечення для подальшого покращення керування двигуном та ефективності та забезпечення надійної безперервної роботи. Це складне електронне керування двигуном забезпечує точне регулювання швидкості та навантаження.

Для зберігання метанолу та водню система резервуарів розроблена таким чином, що понад 97% корисного об’єму резервуара використовується ефективно та відповідає вимогам нових типів палива.

Роторно-поршневий водневий двигун EVS Hydrogen потужністю 33 к.с. характеризується міцною та простою конструкцією з невеликою кількістю компонентів. Він дозволяє використовувати різні типи газоподібного та рідкого палива з технологією прямого впорскування та координацією з основним блоком, що забезпечує ефективне згоряння. Робочий об’єм становить 446 куб.см, двигун контролюється електронікою. Потреба в паливі повинна бути приблизно від 75 до 90 г/кВт-год.

Читайте також: Електричний мотоблок має потужність 18 к.с.