Овочі-Ягоди-Сад

Lemken оновив борону Rubin 10/1000 KUA

Lemken оновив борону Rubin 10/1000 KUA

Компанія Lemken представила оновлений варіант дискової борони Rubin 10/1000 KUA. Ця модель має робочу ширину захоплення 10 м та доповнює асортимент дискових борін цієї серії.

Новинка оснащена двома рядами дисків DuraMaxx діаметром 645 мм, які розташовані симетрично. Завдяки цьому борона працює без натягу з боку в бік. Виробник стверджує, що 10-метрова версія з такими великими дисками є одним із найширших інструментів свого типу на ринку.

Як і в інших моделях, увігнуті зубчасті диски розташовані під кутом у двох площинах. Це полегшує проникнення, агресивне різання та перемішування стерні по всій робочій ширині. Борона працює на глибинах від 7 до 14 см. Кут атаки дисків варіюється від 20° по відношенню до землі і від 17° до 15° в залежності від ряду дисків по відношенню до напрямку руху.

Однією з переваг машини є маятникова підвіска робочої секції. Вона забезпечує оптимальне проходження контуру поля. Кожен диск монтується індивідуально на вигнутому жорсткому важелі. Тиск спрямований вниз, а відхилення диска при попаданні на перешкоду забезпечується короткою вертикальною спіральною пружиною. Симетричне розташування дисків мінімізує основні тягові сили, що змушують інструмент відхилятися від маршруту.

Для роботи на дуже нерівній місцевості або на схилах дискова борона Rubin 10/1000 може бути додатково оснащена системою IQ-Contour. Вона оптимально адаптує машину до поверхні поля. Крім того, стандартне гідравлічне регулювання глибини дозволяє реагувати на польові умови, що змінюються.

Незважаючи на значну робочу ширину, машина дозволена для дорожнього руху зі швидкістю до 40 км/год. У складеному вигляді ширина машини становить 3 м, а висота – 4 м.

Зазначають, що дискова борона має масу 9500 кг і агрегатується з тракторами потужністю від 350 до 600 к.с. Порівняно з минулою версією борона отримала більший варіант робочих вузлів, трохи модернізовану раму, а також оптимальну вагу.

Читайте також: Плуг LEMKEN Juwel 6 3+1 показав неперевершену якість оранки