Мініовочі перетворюються на стійкий тренд в Україні
Овочі та баштанні, які можна споживати без тривалого зберігання і приготування, стають трендом овочевого ринку.
Таку думку висловив у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» Віталій Білан, засновник фермерського господарства «Пан Білан» (Одеська область).
Він називає цю тенденцію мінімізацією продуктового кошика, яка доцільну, наприклад, коли немає електрики й не працює холодильник, і потрібна швидка їжа.
«Можна назвати ці продукти умовними чері, корнішонами чи крекером, – пояснив аграрій. – Тобто це така дрібнокаліберна їжа, якої вистачає, щоб з’їсти за один раз. Покоління, яке готувало великі каструлі борщу і робило консервацію на зиму, поступово змінюється на молодих людей, які дедалі менше готують удома, їм простіше замовити суші, піцу або кулінарію в мінібоксі».
Те саме стосується й овочевого сегмента, наголошує експерт, де є мініморква та бебікавун вагою до 2 кг, тонкошкірий і безнасінний, що набуває популярності у Європі.
Читайте також: Мінікавун Exceed відзначають за інновацію