Овочі-Ягоди-Сад

В овочах є гарний попит на помідори, цибулю та кабачки

В овочах є гарний попит на помідори, цибулю та кабачки

Фермерка Надія Кім вирощує овочі на Черкащині понад понад 30 років, під овочами мають 40 га. Продукцію продають на свіжий ринок, переробні заводи, постачають в лікарні, санаторії, дитячі будинки, дитсадки. Каже, що цього року більше посадили томатів, цибулі та кабачків, на які є гарний попит.

Про це повідомляє «Суспільне Черкаси».

«Цього року ми посадили сині (баклажани – ред.), помідори, перець, цибулю, моркву, кріп, кабачки. Усього — сорок гектарів під овочі. Хоча торік був надлишок овочів, проте всі овочі у нас пішли. Нічого в нас не лишилося. Цього року попит є на помідори, цибулю та кабачки», – сказала фермерка.

Надія Кім зауважила, що заробити на овочевих вдається не завжди. Якась культура може бути збитковою, якась – дуже прибутковою. Цим і перекривають витрати.

«А минулого року в нас були ціни дуже низькі. І слава Богу, що ми вийшли хоч на нулі. Так що ніхто не знає, яка ситуація буде цього року. Рятує одне: якщо укладаєш договір із заводами, то вже знаєш, який там буде плюс. Тільки, звичайно, врожай ще виростити треба», – підсумувала фермерка. 

Читайте також: Світові ціни на томат знижуються