На Одещині площі під овочами зростуть на 6,5%
У всіх категоріях господарств Одеської області в поточному році планується посіяти 14,7 тис. га овочевих культур, що становить 106,5% до рівня минулого року (13,8 тис. га).
Про це повідомляють у Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.
Звітують, що станом на 1 травня 2024 року у всіх категоріях господарств посіяно всього овочів – 13,9 тис. га, у тому числі:
- капусти – 0,7 тис. га
- огірків – 1,2 тис. га
- помідорів – 3,3 тис. га
- цибулі – 3,1 тис. га
- моркви – 0,9 тис. га
- буряку – 0,9 тис. га
- інші (нут, сочевиця, петрушка тощо) – 3,8 тис. га.
З метою задоволення попиту населення та з врахуванням кон’юнктури ринку розширено посівні площі таких овочевих культур, як цибуля, помідори та буряк.
Також сільгосппідприємства Одещини збільшили посівні площі баштанних культур: кавунів на 108,7%, динь на 111,1%.
«За попередніми розрахунками валовий збір овочів очікується в межах 290 тис. тонн при нормі споживання населенням області 315 тис. тонн. Тобто, область практично забезпечує потребу в овочах шляхом власного виробництва. При цьому окремі види овочів, такі, як цибуля та помідори, по яких прогнозується перевиробництво, частково продаються в інші області», – інформують в облдержадміністрації.
Читайте також: На Херсонщині буде більше кавунів