На Закарпатті бограч у квітні подешевшав на 1,2%
Ціни на продукти, необхідні приготування популярної на Закарпатті угорської страви – бограча-гуяша у квітні знизилися на 1,2%.
Про це повідомляють у Карпатському центрі полінгових досліджень.
«Відповідно до «індексу бограча» якщо за березень 2024 року на родину з п’яти людей потрібно було витратити 775 гривень, то у квітні 2024 року різниця цін склала 10 гривень – і загальна вартість продукції за «Бограч-index» – 785 грн., тобто зміна цін відбулася на 1,2%», – йдеться у повідомленні.
Довідка: «Бограч-index» — це винахід Карпатського центру полінгових досліджень, який визначає, скільки коштує популярний закарпатський бограч-гуяш у відповідності до щомісячних змін в економіці. Щомісячний «Бограч-index» найнаочніше оцінює купівельну спроможність жителів Закарпаття завдяки двом причинам: бограч-гуяш готують у всіх регіонах краю, а сам бограч-гуяш містить достатню кількість продовольчих компонентів (борошно, м’ясо, овочі, воду, спеції), аби вважати його універсальним узагальненням продукту народного господарства.
Читайте також: Овочі за рік подешевшали на 12%, інфляція уповільнюється