Перші значні обсяги спаржі очікуються 31 березня
Перші пагони спаржі вже з’явилися на найбільшому європейському ринку – в Німеччині. Проте перші значні обсяги очікуються на Великдень – 31 березня.
Про це повідомляє FruchtPortal.
«Через м’яку зиму рослини спаржі не проростають швидко та сильно через велику різницю температур між холодними зимовими днями та теплими весняними днями, а досить повільно та менш енергійно через м’які температури. Вологість навесні поки що не мала негативного впливу на ріст спаржі. Є лише поля зі спаржею, які обробляються пізніше через вологість ґрунту, і де збирання спаржі розпочнеться пізніше», – пояснив експерт зі спаржі д-р. Людгер Альденхофф.
Сімон Шумахер, голова Асоціації південнонімецьких виробників спаржі та полуниці, оптимістично дивиться на сезон: «Виробники вилучили з вирощування нерентабельні та старі рослини спаржі, щоб компенсувати збільшені витрати на виробництво. Ми припускаємо, що ціни на спаржу будуть аналогічні торішнім. Як завжди, у прямому маркетингу є спаржа на будь-який бюджет завдяки різноманітним сортам».
У п’ятницю, 3 травня 2024 року, вдруге по всій країні відбудеться «День німецької спаржі». Завдяки цьому дню акції промисловість хоче привернути увагу до важливого першого овочу в Німеччині.
Минулого року рівень самозабезпеченості Німеччини спаржею становив 83%. Це робить білу спаржу одним із небагатьох овочів, які виробляють і споживають у такому високому ступені в Німеччині.
Минулого року в Німеччині було загалом 1440 підприємств, які вирощували спаржу на 23,8 тис. га (у т. ч. молоді плантації).
Читайте також: У Німеччині скорочуються площі під овочами та зростає їх урожайність