Тваринництво

Свинина в роздрібі стала доступнішою

У лютому свинина в національних торговельних мережах дешевшала. Середня ціна охолодженого м’яса склала 190,8 грн/кг, що на 2,8% менше, ніж у січні.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ).

Найпомітніше — на 8,5% проти середньої ціни січня — подешевшав свинячий ошийок. Трохи менше зниження цін, але все ж вище за середнє, торкнулося тазостегнової частини і корейки, ціна яких просіла на 4,7% та 4% відповідно.

Преміальніші вирізка та стейк, навпаки, демонструють більшу стійкість: ціни на ці м’ясні напівфабрикати в лютому послабилися на 1,6% та 1,4%, як порівняти з попереднім місяцем.

Водночас аналітики профільного об’єднання констатують незначне зміцнення середніх цін закупівлі свинини проти першого місяця року.

«Середня ціна закупівлі в лютому склала 60 грн/кг (із ПДВ), що на 1,9% вище за січневий показник. Негативна динаміка роздрібних цін пов’язана з розсинхронізованістю із закупівельними, ‒ зауважили в АСУ. ‒ Так, інерційна зміна цін на полицях супермаркетів повніше відобразила здешевлення сировини, яке розпочалося ще в жовтні минулого року, та стала спробою заохочення споживача в несезон».

Хоча, як стверджують постачальники торговельних мереж, це поки істотно не активізувало продажі. Помітніших зрушень очікують із покращенням погодних умов, додали в АСУ.