Вартість «борщового набору» припинила зростати
Загальна вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5 л борщу за традиційним рецептом протягом двох тижнів знизилася на 1 коп і складає 160,59 грн. За цей час подорожчали картопля і томати, але подешевшали морква і буряк.
Про це свідчать дані моніторингу цін у супермаркетах департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Так, ціна картоплі зросла на 1,34 грн/кг до 25,27 грн/кг. Томати подорожчали на 3,03 грн/кг – до 96,30 грн/кг. На 3,03 грн/кг подешевшала морква – до 14,37 грн/кг, та на 3,44 грн/кг став дешевшим буряк – 15,83 грн/кг. Незмінною залишилася ціна капусти – 14,60 грн/кг. Також стабільна ціна свинини – 172,97 грн/кг. Сіль а спеції додали в ціні 2,56 грн/кг, їх набір коштує тепер 27,62 грн.
Нагадаємо, на початку лютого вартість «борщового набору від середини січня знизилася на 6%, переважно за рахунок здешевлення свинини на 10%.