Малі площі органічного фундука більш конкурентоспроможні
Якщо садівник має задум започаткувати виробництво органічного фундука краще створювати бізнес сімейного типу.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів головний агроном фундукового саду корпорації «Галс Агро» Євген Лайтер.
«Тут основну роль грає саме невелика площа господарства, – пояснив експерт. – Якщо вирощувати органічний фундук на меншій площі, буде вигідніше конкурувати на ринку якіснішим продуктом, ніж великими обсягами або продуктом для переробки».
До того ж такий бізнес Лайтер вважає доброю інвестицією у майбутнє для сім’ї – як для дітей, так і батьків. Через 6-7 років можна буде створити стабільний прибуток з мінімальними трудовими витратами на утримання цього саду, аргументував він.
Раніше ми повідомляли, що бізнес на фундуку доволі різноманітний і його форма залежить від того, якою дорогою збирається піти підприємець – у переробку чи споживання у свіжому вигляді.