Світова переробка фундука прийме будь-які обсяги
Світовий ринок фундука не перевантажений та буде гарантовано залишатись таким ще 10-15 років, а, враховуючи ріст населення планети, цей період може продовжитись і до 2050 року.
Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Відповідно буде залишатись стабільною ціна на фундук, а отже і його виробництво. Тому, наприклад, для переробки можна вирощувати необмежену кількість продукції.
«Перевага фундука в тому, що він широко використовується у кондитерських виробах, і навіть для садівничого підприємства невеличке виробництво солодощів може стати розширенням бізнесу, – розповів Євген Лайтер, головний агроном фундукового саду корпорації «Галс Агро». – Плюс також в тому, що фундук можна швидко продати, а світова ціна на нього, порівняно з іншими продуктами, не сильно коливається – у межах $2-3,5».
Читайте також: Десертний фундук краще вирощувати малим фермерам, – агроном