Теплиця спростила збут суниці
Вихід товарної суниці першого класу у тунелі ферми «Беррі Прикарпаття» підвищився на 10-15% порівняно з відкритим грунтом.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів співвласник господарства Богдан Лутчин.
Господарство використовує теплицю іспанського типу на площі майже 1 га, яку їй поставила професійна харківська компанія. Загальна врожайність у такій теплиці збільшилася на 20%. Крім того, господарство позбулося проблем весняних заморозків та отримало гарантований якісний ранній врожай навесні (при наявності травневих заморозків), додав Лутчин.
Як результат, компанія має можливість продавати якісну продукцію за ціною вище ринкової та постачати її незалежно від погодних умов.
«Якщо ти маєш серйозних клієнтів – ресторани, великі торгові мережі, вже не треба перед ними виправдовуватись: «Вибач тиждень дощ падає – я не можу привезти ягоди», – сказав Лутчин. – Тобто це надійна гарантія. І якщо ви виходите на професійний рівень, це обов’язково. Нарешті, теплиця дає комфортні умови для працівників. Можна, навіть поставити саме це на перше місце. Плюс людина гідно заробляє, адже ціна на тепличну ягоду вища».
Читайте також: Теплична суниця потребує зимового холоду, – консультантка