Виробництво сиру вище, ніж у довоєнному 2021 році
Склади українських виробників сиру залишаються досить скромними. В такій ситуації вони намагаються утримувати високими обсяги виробництва, що призводить до зростання закупівельної ціни молока-сировини.
Про це пише Інфагро.
Собівартість виробництва за таких умов суттєво збільшується, тому сировари з початку осені фактично щомісяця піднімають ціни на 5%. Можливо, така практика і спрацювала б, якби не було можливості закупівель сиру за кордоном. Та імпорт точно зростатиме, і тоді заводам вже не потрібна буде зайва сировина, навіть якщо вона подешевшає.
Зараз не спостерігається стрімкого зростання імпорту лише через блокування польського кордону. Щойно цю проблему розв’яжуть, до України відразу ж завезуть досить великі обсяги польського (і не лише) сиру.
Останніми місяцями виробництво сиру вище, ніж у довоєнному 2021 році, що пояснюється лише меншими обсягами імпорту. Не виключено, що наступного року сироварам доведеться досить суттєво скорочувати виробництво.