Італійці випробовують два нових сорти томатів для переробки
Нові сорти томатів для переробки Fantix і Redix показують баланс врожайності, якості та стійкості до високих температур, які стали значним фактором останнім часом.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Два роки ці сорти селекції компанії Syngenta випробовує низка італійських компаній. Серед них – кооператив Agricola Mediterraneo, одна з провідних італійських компаній з виробництва томатів для переробки. 30 виробників цього кооперативу вирощують томати на 500 га в Апулії, Базилікаті, Лаціо та Тоскані.
Сьогодні 12 гектарів засіяно сортами Fantix і Redix, і наступного 2024 року насадженні планують збільшити до 50 га
Марко Нікастро, президент Agricola Mediterraneo зазначив, що цього сезону, який характеризується критичними кліматичними проблемами, такими як раптова зміна строків і стійка спека, два сорти Syngenta витримали краще, ніж ті, які традиційно вирощуються в цій місцевості.
«Погодні умови негативно вплинули на багато культур. Fantix і Redix добре протистояли, демонструючи чудову стійкість до липневих африканських температур і сонячних опіків. Фактично, привабливе листя захищає ягоди, забезпечуючи високі врожаї та продукт, який відповідає вимогам стійкості та якості», – сказав Марко Нікастро.
Читайте також: На Одещині розпочали комбайнувати томати