Овочі-Ягоди-Сад

Професіонали не зароблять на цибулі

Професіонали не зароблять на цибулі
Збір цибулі на Півдні України

Більша частка нових гравців, які з’явилися в овочевій галузі цього сезону – це виробники цибулі.

Таким спостереженням в огляді ринку цього овоча на AgroTimes ділиться Олександр Хорев, керівник проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«Якщо вони не дотримуватимуть технології вирощування, не врахують особливості нових територій, бо на півдні апріорі найкращі грунти для цибулі, – зауважує він. – їм не побачити суперякості, яку можна зберігати з моменту уборки до травня наступного року».

Левову частку урожаю цибулі цього сезону нема де сушити та зберігати – нові гравці не побудували додаткові професійні сховища й ніколи їх не побудують, вважає Хорев, адже вони вирощують аби щоб швидко заробити, або взагалі не зароблять через падіння цін.

«Цибуля потрапить на ринок у момент активного збору, який вже зараз відбувається, а у вересні-жовтні вже почнеться велика напруга,  – прогнозує експерт АПК-Інформ. – Це не дасть заробити й досить професійним виробникам півдня, які на цьому фоні будуть вимушені продавати свою цибулю за заниженими цінами».

Читайте також: Цибуля Заходу України, вірогідно, не долежить до весни