Перший завод із виробництва штучного м'яса запустили в Китаї
Шанхайський стартап CellX із виробництва штучного м’яса запустив перший у Китаї експериментальний завод. Штучне м’ясо отримують у лабораторних умовах із клітин тварин, яких не потрібно забивати.
Про це повідомляє PigUA з посиланням на Reuters. На честь відкриття заводу на території індустріального парку в Шанхаї організували дегустацію. Гостям пропонували шашлики з м’яса, вирощеного в лабораторії, та тофу з фаршем із «лабораторної» баранини.
Перший завод CellX оснащений біореактором, який дозволяє виробляти кілька тонн культивованого м’яса на рік, заявив генеральний директор компанії Цзилян Ян. За його словами, результати роботи експериментального заводу використають для запуску масштабного комерційного виробництва, будівництво якого планується завершити до 2025 року. Воно вже зможе продукувати сотні тонн штучного м’яса на рік.
Компанія планує вихід на міжнародний ринок. Ближче до кінця цього року CellX збирається отримати схвалення регуляторів харчової промисловості США та Сінгапуру, щоб розпочати продаж свого культивованого м’яса в цих країнах, оскільки вони лідирують у світі за кількістю дозволів регулюючих органів на роздрібний продаж вирощених у лабораторії м’ясних продуктів.
Як повідомлялося, клітинну фуа-гра виробляти легше, ніж клітинне м’ясо.