Овочі-Ягоди-Сад

Черкаський фермер виростив кавуни до 21 кг

Черкаський фермер виростив кавуни до 21 кг

Підприємець з міста Звенигородка на Черкащині Руслан Кармоліта за зиму через інтернет освоїв прискорений курс агрономії та взявся вирощувати кавунів, динь, перців, баклажанів.

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».  

Руслан має оптово-роздрібну точку продажу овочів та фруктів у Звенигородці. Вирішив ще й вирощувати городину на ділянці 2 га.

«Зимою освоїв ази агрономії. Маю у власності 2 га землі, тож вирішив на ній працювати, але, не сподіваючись на авось: за принципом, аби посадити, щось та вродить. Підійшов до роботи серйозно: вивчив типи своїх ґрунтів, робив аналізи у Черкасах, з’ясував, де, на якій ділянці, якого добрива не вистачає, потім відповідно підживлював. Насіння закуповував тільки в перевірених авторитетних постачальників. Спершу ми пророщували його у теплицях, згодом розсаду за допомогою помічників висадили у відкритий ґрунт. Під час росту велику увагу приділяли процесу вегетації, щоб стебла були здоровими й міцними, слідкували, аби рослини не хворіли, борючись із захворюваннями та шкідниками, видаляли надлишкові плоди, щоб решта краще розвивались», – поділився Руслан Кармоліта.

Фермер отримав великі, соковиті та солодки кавуни вагою від 7 до 21 кілограма.