Якісні персики проріджують вручну
Для формування якісного врожаю, плоди персиків в саду «Грін технолоджі» під Одесою проріджують вручну з інтервалом 20 см на один плід.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Дмитро Остапенко, засновник цього господарства, яке з 2019 року вирощує персик за іспанською технологією.
Він зазначив, що персики цього року злегка постраждали від заморозків.
«Загалом ми втратили 15-20% цвіту, але все одно зазвичай потім проводимо проріджування, тому на деревах цей природний фактор практично не відбився, – сказав Остапенко. – Ми проріджуємо вручну з інтервалом 20 см на один плід».
Найбільшою проблемою на персику цього сезону була кучерявість, проти якої «Грін Технолоджі» успішно спрацювали двома обробками Мерпаном.
«Зрозуміло, що на всі сто відсотків уникнути поразки не змогли, десь 15-20% листя постраждало. Пізніше все відновилося – плюс ми видалили уражене листя, щоб у процесі вегетації дерево випустило новий здоровий лист», – розповів Остапенко.
Читайте також: Джмелі на черешнях ефективні у холодну і вітряну погоду