Українські персики конкурують з іспанськими завдяки кільком факторам
Українські персики конкуруватимуть з іспанськими завдяки нижчій собівртості та гарній якості.
Таку думку висловлює в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» Дмитро Остапенко, засновник господарства «Грін Технолоджі» (Одеська область), яке з 2019 року вирощує персик за іспанською технологією.
«Це низька собівартість за рахунок відсутності витрат на транспорт, дешевша електрика та багато інших нюансів, – перерахував він. – Нарешті, у нас вища якість. Тому що з Європи в Україну все ж таки везуть найменш якісну продукцію, а, наприклад, найкращі іспанські персики йдуть на їхній внутрішній ринок. Тому ідея нашого бізнесу – щоб українці могли за доступною ціною купувати найкращі вітчизняні персики та виноград».
«Грін Технолоджі» постійно шукає нових клієнтів та відчуває інтерес до себе з боку мереж супермаркетів, зауважує Остапенко.
«Для нас конкурентні ті сегменти ринку, де присутні іноземні виробники», – резюмував він.
Читайте також: Вітчизняні кооперативи створять великі партії винограду та персика