Український виноградник за італійською технологією прагне отримати врожай 50 т/га
Компанія «Грін Технолоджі» під Одесою, яка вирощує виноград за італійською технологією, прагне стати значним постачальником якісного столового винограду в торговельні мережі за доступною ціною.
Про це засновник господарства Дмитро Остапенко розповів в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».
«Перш ніж вибрати італійський досвід, я відвідав не тільки Італію, а й Грецію та Іспанію, які теж у першій трійці цього напряму. Італійський підхід мені здався найефективнішим і найзручнішим для нас. У них практично на всіх сортах виходить щонайменше 50 т/га. Такого, на жаль, поки що ніхто не може добитися», – розповів Дмитро Остапенко.
Підприємець розпочинав бізнес з вирощування винограду, за його словами, саме з прицілом на внутрішній ринок, де недостатньо якісного вітчизняного винограду та виробники не можуть формувати великі партії для мереж супермаркетів.
Читайте також: Плівка дає одеському винограднику додаткові 10°C тепла