Тваринництво

Якість птахівничої продукції дозволить Україні підтримувати лідерство в експорті

Якість птахівничої продукції дозволить Україні підтримувати лідерство в експорті

Якість продукції – найперше, що дозволить українським виробникам яєць і м’яса птиці бути більш конкурентоздатними на світовому ринку.

У цьому переконаний аналітик УКАБ Максим Гопка на Міжнародному практичному форумі «Poultry Farming. Бройлер/Несучка».

«Для нас це вже має бути буденним – ми приходимо до європейських норм, ми обрали цей шлях. Нормою повинно бути висока якість продукції, що відповідає стандартам Євросоюзу. Це дозволить нам розширювати ринки і збільшувати виробництво птахівничої продукції», – переконаний він.

І, звичайно, на конкурентоздатність впливатиме і використання якісніших кормів, і ветпрепаратів тощо, додав Максим Гопка.

У 2022 році Україна посіла дев’яте місце у переліку світових експортерів м’яса птиці. При цьому 41,8% його експортувалося до ЄС, зауважив експерт.

Нагадаємо, у 2022 році на експорт до ЄС акредитовані чотири птахопідприємства.