Для підживлення фруктів та овочів фермер добуває азот з трави
Господарство «Сади Полтавщини», яке вирощує звичайні та органічні фрукти та овочі з минулого року суттєво оптимізує використання агрохімії для живлення.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів власник підприємства Роман Цінченко.
«В силу того, що вже не вистачає засобів на велику кількість обробок, почали підживлювати деякі культури розчином нітроамофоски, – сказав він. – Це не дуже водорозчинне добриво, але тим не менше надовго замочуємо, робимо подвійну фільтрацію та на великих краплях підживлюємо».
Звичайні ділянки господарство підживлює монокалій фосфатом, селітрою, карбамідом та іншими препаратами. Органічні – розчином попелу. Тритонні цистерни та кубові бочки з травою агрономи підприємства заливають водою, яка переброджує і дає азотне живлення як для органіки та і для звичайних насаджень.
«Бідкатись щодо того, які дорогі нині добрива, я не буду – тобто виходимо з ситуації, як можемо», – каже Цінченко.
Для оптимізації вони зменшили й внесення міндобрив та застосовують дешевші препарати, наприклад, нітроамофоску у краплю, також деякі ділянки менше обрізали.
Читайте також: Солома за певних умов може стати альтернативою гною