Вчена назвала регіони з найсмачнішими яблуками Голден Делішес
Біохімічний склад і смакові якості яблук сорту Голден Делішес, вирощуваного у різних регіонах України, істотно різняться. За результатами семирічних досліджень найсмачнішими плоди були в Степу та Придністров’ї.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Тетяна Кондратенко, докторка сільськогосподарських наук, професорка Інституту садівництва НААН України.
«На Поділлі, у Придністров’ї та у Південному Степу плоди Голден Делішесу накопичували однакову та порівняно з іншими зонами найвищу кількість розчинних сухих речовин. Яблука з Поділля містили більше цукрів і органічних кислот, ніж вирощені у Мелітополі та Придністров’ї, – зазначає дослідниця. – Цукрово-кислотний індекс (ЦКІ) плодів з Поділля ― 28 одиниць, із Мелітополя — 40, із Придністров’я — 24 одиниці. Плоди з околиць Мелітополя характеризувалися насиченим солодким смаком (8,5 бала), подільські та придністровські яблука — кислувато-солодким (8–8,4 бала), краснокутські — прісно-солодким (7,6 бала)».
Тетяна Кондратенко робить висновок, що для вирощування плодів Голден Делішесу з високими смаковими якостями найкращими регіонами є південний Степ і Придністров’я.
Читайте також: Названо регіони з найсмачнішими яблуками