Овочі-Ягоди-Сад

Найсмачніші яблука Джонаголд ростуть у двох регіонах України

Найсмачніші яблука Джонаголд ростуть у двох регіонах України

За результатами семирічного дослідження, вирощені на Поділлі та у Придністров’ї яблука сорту Джонаголд найкращий смак та зовнішній вигляд.

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Тетяна Кондратенко, докторка сільськогосподарських наук, професорка Інституту садівництва НААН України. 

«Найкращим зовнішнім виглядом і відмінним смаком характеризувалися яблука сорту Джонаголд, вирощені на Поділлі та у Придністров’ї. Вони містили найбільшу кількість розчинних сухих речовин і цукрів та найменше органічних кислот. Їхній смак був кислувато-солодким (8,4–8,6 бала)», – зазначила авторка.

Вона додала, що яблука Джонаголду, вирощені в Південному Степу, також мали відмінний смак, однак формували недостатнє покривне забарвлення. 

«У плодах цього ж сорту з інших зон, за винятком зон північно-східного Лісостепу, поряд з великою кількістю цукрів також містилося більше органічних кислот. Цукрово-кислотний індекс плодів становив 16,3–22,1 одиниці, смак ― 8,0–8,2 бала і характеризувався як гармонійний кисло-солодкий», – підсумувала Тетяна Кондратенко.

Читайте також: Вчені назвали найсмачніші сорти яблук