Агрономія

У пріоритеті залишається кукурудза, - ФГ «Богатирівське»

У господарстві «Богатирівське» міркують над коригуванням структури посівних площ і розглядають оптимізацію живлення.

Про це в коментарі AgroTimes розповів голова ФГ «Богатирівське» (Сумська обл.) Роман Говенько.

«Цьогоріч можливо будемо сіяти яру пшеницю, оскільки посівні площі під цією культурою скоротились, відтак, має бути хороша ціна. Зараз усе прораховуємо. Та скоріш за все соя, соняшник і кукурудза надалі залишаться в нас, оскільки вся техніка підібрана для технологій вирощування саме цих культур. Наразі намагаємось знайти баланс між ними. Спостерігаємо, що посіви сої та соняшнику зростають, тому, думаю, високої ціни на ці культури не буде. Більше того, соя потрібна переважно для переробки на внутрішньому ринку, тому в разі великої пропозиції, важко буде говорити про якусь рентабельність. Таким чином, поки що в пріоритеті, мабуть, залишатиметься кукурудза», – розповідає Роман Говенько.

Щодо живлення, то його систему в господарстві коригуватимуть відповідно до обставин, зокрема, цінової ситуації. Та в одному впевнені – цьогоріч без експериментів.

«Якщо ми побачимо, що в нас є можливість і економічна доцільність внести 200 кг/га карбаміду, то ми будемо його вносити, якщо ж це буде надто дорого, то зменшимо норму до 100-150 кг/га. Наразі не готовий дати чітку відповідь щодо цього. Добрива ще не купували. Коли зберемо й продамо кукурудзу, тоді прийматимемо конкретні рішення», – підсумовує голова господарства.

Читайте також: Кукурудза: уроки воєнного року.