Теплиці опалюють деревиною та відходами вівса
Фінська компанія DeliVerde вирощує на 2 га скляних теплиць салати та кулінарні трави. Теплиці опалює відходами меблевого виробництва або вівсяними відходами. Максимально дбайливо використовують воду, ретельно пееробляють рослинні рештки та використаний субстрат.
Про це йдеться у матеріалі HortiDaily.
«Система опалення знаходиться в окремій будівлі. Котел багатофункціональний та використовує деревні відходи меблевої промисловості або відходи вівса, – розповіла співвласниця DeliVerde та водночас менеджерка з продажу Ліза Ліндрот. – Ми працюємо дуже дбайливо до навколишнього середовища та повторно використовуємо 100% води, яку витрачаємо у теплицях, і рослини ростуть при природному освітленні, розвиваючись цілком нормально. Торф та рослинні відходи з теплиць компостуються, а потім додаються у ґрунт для вирощування у відкритому ґрунті. Фінські споживачі вважають екологічну складову дуже важливою. І ми раді їх врахувати»
Споживачі також надають перевагу місцевій продукції перед імпортною.
Читайте також: Польські тепличники висаджують томати на три місяці пізніше