Елеватор

Названо переваги асфальтового покриття для підлогового складу

Названо переваги асфальтового покриття для підлогового складу
У підлогових складах працюють три телескопічних навантажувачі JCB

Асфальтове покриття у складах підлогового зберігання анічим не гірше за бетонне.

Про це в інтерв’ю The Ukrainian Farmer розповів головний інженер ТОВ «Збаразьке КХП» Володимир Кравчук. 

За його словами, на КХП свого часу тестували експлуатацію бетонного покриття у складах підлогового зберігання. Але кінець кінцем надали перевагу асфальтовому

«Асфальт служить понад 10 років. Ми вкладали його асфальтоукладачами, згідно з нормами — якісно й ефективно. Відповідно, воно сухе й без конденсату», – зауважив Володимир Кравчук.

Фахівець пояснив, що наразі ціна на обидва види покриття більш-менш однакова. Однак переваги асфальтового він вбачає, в першу чергу, у термінах введення складу в експлуатацію. 

«Уявіть: потрібно забетонувати підлогу, а у вас до жнив лишилося п’ять днів. У цьому разі цей вид покриття вже не підходить. Адже згідно з нормативами бетон має застигати 28 днів, плюс, не забувайте про певні вимоги до вологи тощо. Тобто є певні нюанси, які можуть затримати введення складу в експлуатацію. Доки бетон висохне, щоб під ним не було конденсату для того, щоб завантажити свіже зерно, багато часу буде згаяно. А асфальт ви можете покласти сьогодні й через три дні завантажувати зерно на склад», – уточнив Володимир Кравчук. 

Нагадаємо, підлогові склади дозволяють ефективніше завантажувати зерно. Також ми писали, як на 300% збільшити ефективність площі складу підлогового зберігання.