Тваринництво

У вересні свіжі молокопродукти демонструють кращі продажі

У вересні свіжі молокопродукти демонструють кращі продажі

Вересневі обсяги продажі свіжих молокопродуктів хоч і далекі від довоєнного рівня, проте значно кращі за літні.

Про це пише Інфагро.

Початок нового навчального року й активніше повернення вимушених переселенців із-за кордону зіграли свою роль – продажі свіжих молочних продуктів у вересні зросли. Але платоспроможність українців не покращилась, тому сподіватися на подальше збільшення обсягів реалізації поки немає підстав.

Зростанню продажів почасти сприяла і певна стабілізація цін. Виробники якщо й збільшували ціни у вересні, то несуттєво, але не виключено, що у жовтні вони знову почнуть їх піднімати, аргументуючи зростанням собівартості через подорожчання сировини й енергоресурсів.

Європейські молочні продукти зараз надто дорогі для українського ринку, але імпорт скорочується все-таки досить повільно. В минулому місяці в країну ще завозили певний обсяг кисломолочних продуктів, свіжих сирів і навіть молока, але це вже майже не впливає на ринок.

Українські ж виробники після девальвації гривні почали шукати шляхи відновлення експорту свіжих молокопродуктів. Поки їхнім основним покупцем залишається Молдова, але не можна виключати налагодження поставок найближчим часом навіть до Європи.

Як повідомлялося, вершкове масло у серпні подорожчало на 0,8%.