Живець свиней подорожчав на 0,5-1,5 грн/кг
У перший тиждень травня на ринку свинини тривала консолідація цін. На останніх торгах квітня активність з боку заготівельників дозволила виробникам підвищити ціну реалізації живця свиней на 0,5-1,5 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
При цьому регіональні діапазони цін змінилися несуттєво: нижній поріг у центрі та на сході піднявся на 0,5 грн, так само змінилася максимальна цінова позначка в західних областях. Подекуди на півдні та заході зустрічалися і вищі ціни, та в більшості випадків ціна реалізації свинини живою вагою вписалася у діапазон 48-51 грн/кг.
Більшість постачальників живця свиней уже повернулися до стандартних тижневих обсягів реалізації, та близько чверті виходять на ринок із меншою пропозицією.
Представники м’ясопереробки зазначають меншу забійну масу тварин, що знижує вихід м’яса від закупівлі сталих за кількістю товарних партій.
Оператори ринку наразі не мають одностайних прогнозів щодо динаміки цін. Переробники зауважують погіршення реалізації на 10-30% після великодніх свят. Хоча це дещо врівноважує обмеженішу пропозицію свинини. Та переробники мають сумніви щодо повноцінного пікнікового сезону цього року, але частина з них вважає, що потепління та можливість влаштувати домашнє барбекю зможе підтримати попит на свинину.
Як повідомлялося, середня роздрібна ціна свинини у квітні зросла до 131 грн/кг.