Червоні абрикоси продаються на третину дорожче звичайних
Італійська компанія Agricola Guidi планує більш, ніж удвічі збільшити обсяги продажів червоних абрикосів преміум-класу – до 2000 тонн. 70% цих фруктів експортувалося.
Про це повідомляє EuroFruit.
Мірко Занеллі, директор з продажу компанії-експортера Apofruit пояснює, що споживачі виявили великий інтерес до продукту завдяки його яскравому зовнішньому вигляду та чудовому смаку. У порівнянні з більш поширеними сортами абрикоси, червоні мали середню ціну, яка була на 35 відсотків вищою.
«[Вони] покривають весь літній сезон плодами щонайменше на два-три градуси Брикса солодші, ніж сорти з жовтою м’якоттю», – зауважує він. «Всі органолептичні властивості залишаються чудовими. Саме тому виробники нарощують виробництво в усіх найбільш сприятливих районах, від півночі до півдня Італії».
Читайте також: Французько-німецькі абрикоси дали яскраві плоди