Агрономія

«ТАС Агро» збільшить площі посівів соняшнику та сої

«ТАС Агро» збільшить площі посівів соняшнику та сої

Днями агрохолдинг «ТАС Агро» розпочав сівбу ярих культур. Під час весняної посівної кампанії заплановано засіяти 57,7 тис. га. У зв’язку із воєнними діями в Україні структура посівних площ змінилася.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Виробничий сезон 2022 року безперечно буде найскладнішим в історії України. Проте я впевнений, що ми зможемо впоратися зі всіма негараздами і забезпечити продовольчу безпеку нашої держави. Усі підготовчі роботи були проведені належним чином і своєчасно», – повідомив Нил Неміровченко, в.о. генерального директора «ТАС Агро».

За його словами, компанія повністю забезпечена посівним матеріалом, добривами, засобами захисту рослин та паливо-мастильними матеріалами для того, щоб провести посівну в оптимальні терміни. У зв’язку з експортними труднощами та заради оптимізації витрат тут дещо скорегували структуру посівів.

«Цьогоріч зменшимо площі під кукурудзою (13,1 тис. га), але збільшимо посів соняшнику (31 тис. га) та сої (13,6 тис. га). Я вдячний кожному співробітнику нашої компанії за відповідальну і професійну працю без вихідних та з максимальною віддачею й залученням у процес», – зазначив Нил Неміровченко.

Окрім посівної, компанія «ТАС Агро» і далі виконує агротехнологічні операції з підготовки ґрунту і внесення добрив на посівах озимих відповідно до термінів вегетації.

Нагадаємо, «ТАС Агро» планує запустити проєкт із компостування органічних відходів.