У молоці, що надійшло на перероблення у 2021 році, зросли частки жиру та білка
Масова частка жиру у сирому молоці, що надійшло на переробні підприємства у 2021 році, зросла до 3,7% проти 3,66% роком раніше. Масова частка білка зросла до 3,14% проти 3,11%.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, промислові виробники молока у 2021 році збільшили частку жиру в молоці-сировині до 3,74% із 3,7% у попередньому році. Показник білка відповідно зріс до 3,19% проти 3,16%.
У сировині, закупленій переробними підприємствами торік у господарствах населення, масова частка жиру зросла до 3,54% із 3,52% у 2020 році. Натомість частка білка зменшилася: з 2,96% у 2020 році до 2,94% торік.
Як повідомлялося, «Сігнет-Мілк» покращив показник жирності молока.
Нагадаємо, між продуктивністю корови і жирністю молока є зв’язок.