Агромаркет

Risoil експортував український ріпак до країн Південної Азії

Risoil експортував український ріпак до країн Південної Азії

Протягом шести місяців Risoil відвантажив більш ніж 18 тисяч тонн культури у контейнерах. Основними напрямками стали такі країни, як Непал і Бангладеш.

Про це повідомляє пресслужба «Рисоіл Україна».

«Частка контейнерних постачань до них становить близько 30% від загального експорту в 63 тисячі тонн», — зазначив трейдер компанії «Рисоіл Україна» Костянтин Ткач.

Він підкреслює, що відвантаження за напрямком Непалу взагалі може здійснюватися лише контейнерами. Це пов’язано з його віддаленістю від морських портів і складною логістикою.

Непал і Бангладеш переробляють ріпак для подальшого застосування у кулінарії. Водночас у Європі, куди експортується понад 80% від усього українського врожаю культури, її використовують для виготовлення біодизелю.

«Завдяки надійним партнерським відносинам Risoil планує збільшити експорт за цими напрямками до 25 тисяч тонн вже до кінця маркетингового року», — повідомив директор компанії Дмитро Мінов.

Отже, частка експорту може сягнути 35%, що стане особистим рекордом компанії у даному сегменті.

Нагадаємо, RISOIL інвестує в порт Чорноморськ 40 млн доларів. Раніше Risoil прийняв один з найбільших партій імпортних міндобрив.