Тваринництво

Застосування кормомами гарантує збереженість телят і економіку

В успішній годівлі здорових телят незамінними помічниками є кормомами – вони гарантують збереженість телят і економіку.

Про це AgroTimes розповів заступник директора з тваринництва компанії «Агропродсервіс» Борис Рудюк.

«Кормомами дозволяють усунути людський чинник – головну перепону в підготовці якісної суміші й досягти підвищення приростів на 50%, – підкреслив він. – Ми використовуємо кормомами іспанського виробництва. За співвідношенням ціна – якість вони значно привабливіші, ніж інше обладнання на ринку України. Тому ми плануємо укомплектувати новий нетельний майданчик».

Також для досягнення потрібних результатів у відгодівлі телят дуже важливо правильно підібрати якісний замінник незбираного молока (ЗНМ).

Наразі тваринники «Агропродсервісу» обрали продукцію європейського виробника, яка містить 50% оригінального сухого молока, жири та клітковину, що легко засвоюються, а також пребіотики (для профілактики діареї). Компанія досягла кращих результатів у збереженості поголів’я, ніж на випоюванні незбираного молока.

«Ми з обережністю вводили ЗНМ: спочатку давали телятам з 40-го дня від народження, потім спробували інший – з 20-го дня. Тепер купуємо дорогий ЗНМ і вводимо його в раціон із 3-5-го дня, – зазначив Борис Рудюк. – Ураховуючи ціну на молоко ґатунку екстра, випоювання замінником молока економічно виправдано».