Техніка

Зернозбиральний комбайн Axial-Flow самостійно коригує параметри роботи

Зернозбирнальний комбайн Case IH Axial-Flow 7250

Оновлений флагманський комбайн Axial-Flow від CASE IH оснащений великою кількістю датчиків, що надають інформацію для автоматичного коригування параметрів роботи.

Про це повідомляє журнал The Ukrainian Farmer.

На моніторі на одній вкладці зображується вся інформація про роботу комбайна. За бажання оператор може змінювати до семи налаштувань. Постійно надходить інформація з 16 датчиків, порівнюється із заданою стратегією, і в разі невідповідності система самостійно корегує параметри роботи.

Нові запатентовані датчики тиску визначають різницю атмосферного тиску над решетами і проміж решіт. Це дає можливість зрозуміти, від чого виникають втрати на решетах: від того, що вони надто закриті, або вентилятор дме надто сильно і частина зерна здувається.

Крім того, на елеваторі чистого зерна встановлено камеру, що працює в мультиспектральному режимі: кольоровому, інфрачервоному й ультрафіолетовому. Це дає можливість визначати відсоток пошкодженого зерна і смітної домішки. Ці показники система AFS Harvest Command може зчитувати й відповідно до цих даних змінювати параметри роботи.

Нагадаємо, система керування комбайну Axial-Flow пропонує чотири стратегії обмолоту.