Техніка

У Чернігові стартував інноваційний проект AGROHUB Chernihiv Region

AGROHUB Chernihiv Region переміг у конкурсі проектів регіонального розвитку, що реалізується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Нещодавно для його реалізації закупили першу сільгосптехніку.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

«Проект має на меті підвищення добробуту жителів сільських територій Чернігівської області через створення простору для обміну ідеями та кращими практиками серед аграріїв, інноваторів та управлінців, застосування різних програм інкубації і акселерації, отримання консультативної, менторської підтримки для започаткування та ведення власної справи», – відзначають у публікації.

24 листопада до Комунального навчального закладу «Чернігівський обласний навчально-виробничий центр» надійшла сільськогосподарська техніка, закуплена в рамках реалізації проекту AGROHUB Chernihiv Region.

Переможцем тендеру на закупівлю трактора із навісним обладнанням та причепу стало ТОВ «Укравтозапчастина», з яким у кінці жовтня укладено договір на загальну вартість 1,7 млн грн.

«Це важливий крок для розвитку навчального центру, на базі якого розміщено AGROHUB Chernihiv Region. У майбутньому це забезпечить сільськогосподарську галузь висококваліфікованими спеціалістами», – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олег Крапивний.

Нагадаємо, на Рівненщині відкрили навчальний центр з підготовки трактористів.