Вишня та слива залишаються в тренді, але за певних обставин
Смородина, малина, вишня, слива залишаються в тренді, але за певних обставин: заморожування, більш унікальні сорти та культури.
Про це йдеться в інтерв’ю експерта компанії BASF, екс-голови Державного комітету України із земельних ресурсів Володимира Воєводіна журналу «Садівництво по-українськи».
«Смородину в свій час багато корчували, і зараз цього продукту не вистачає на ринку. Малина була і буде вигідною, особливо зараз, коли є заморозка. Але її потрібно мати нормальний вал по неї. Якщо ми маємо низьку врожайність, то там не буде низької собівартості», — розповідає експерт.
Вишня буде користуватись попитом переважно для заморозки, а не на свіжому ринку, вважає спеціаліст.
Слива також актуальна не будь-яка, а круглої форми та великих розмірів і лише деяких сортів: не угорки, якої дуже багато, яка падає в ціні.
«Ще можна розвивати такі нішеві продукти, як журавлина, актинідія, жимолость але їх дуже мало, але вони можуть підійти для маленьких фермерів», — резюмує Воєводін.
Читайте також: Слива набирає популярності в українських садівників