Техніка

На Київщині продемонстрували в роботі нові агродрони для обприскування

Компанія DroneUA провела під Києвом серію демонстрацій, на яких показала в роботі два нових дрони XAG V40 та XAG P40.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Порівняно з попередньою моделлю, XAG P40 відрізняється оптимізацією конструкції, що спрямована на спрощення обслуговування техніки. Виробник став звертати більше уваги не тільки на первинні інвестиції в продукт, але й на те, скільки коштів потрібно, щоб підтримувати обладнання в робочому стані.

Кількість форсунок зменшили до двох, і змінювати їх потрібно не раз на 300 га, а раз на 1000 га. Таким чином собівартість форсунки як витратного матеріалу знизилась з 12 до 2 грн/га.

RTK-антени перенесені на корпус і тепер не залежать від променів. Це робить їх стійкішими до ушкоджень при аварійних ситуаціях.

P40 обладнаний пристроєм RealTerra для картування. Зшивання даних відбувається безпосередньо на дроні.

Двох батарей вистачить, щоб забезпечити нон-стоп цикл розпилення, оскільки одна батарея заряджається стільки ж часу, скільки літає дрон

XAG V40 – нова флагманська модель виробника. Унікальна двороторна конфігурація дозволяє працювати швидше та обробляти більші площі. З технічної сторони V40 має ті ж переваги, що й P40. До того ж ця модель має найнижчий на ринку fail rate (частота, з якою продукт чи його компонент виходить з ладу).

Оскільки притискна сила тепер спрямовується на два вектори, дрон забезпечує ефективніше внесення ЗЗР, зокрема дозволяє більш продуктивно працювати в садах і на високорослих культурах.

Конструкція пропелерів складається з кількох модулів. Удосконалена система фіксації на двигуні унеможливлює пошкодження кріплень.

Керування в повітрі здійснюється додатковими автоматами перекосу, які нахиляють двигун вперед-назад і утримують рівновагу.

Завдяки оптимізованій конструкції V40 можна скласти за лічені секунди, економлячи місце при транспортуванні майже втричі. Складений дрон може поміститися навіть у звичайний автомобіль.

Обидва дрони здатні працювати з продуктивністю до 18 га/год, а також можуть працювати в режимі рою, коли до 5-ти дронів керуються одним оператором одночасно.

Нагадаємо, DroneUA спільно з USAID запускають проект з популяризації роботизованих технологій.