Україна вирощує достатньо черешні для продовольчої безпеки держави
Проблеми з виробництвом плодів черешні в Україні взагалі не існує, оскільки рівень обсягів її власного виробництва відповідає критеріям продовольчої безпеки держави.
Про це в журналі «Садівництво по-українськи» розповідає Олена Кіщак, завідуюча селекційно-технологічним відділом Інституту садівництва НААН.
В Україні загальна площа під насадженнями черешні за останні 10 років скоротилася на 3,7 тис. га, або на 24%, та становила близько 10 тис. га При цьому валовий збір плодів залишився на рівні десятирічної давнини (68,6 тис. т) лише завдяки зростанню середньої врожайності з 5,2 до 7 т/га, тобто на 24%.
«За цим видом продукції ми є самодостатньою країною, а природно-кліматичні умови та адаптований вітчизняний сортимент є оптимальними для успішного вирощування черешні», – каже експертка.
Читайте також: Україна за споживанням черешні належить до елітного клубу держав