На форумі «Молочна ферма» Самуель Малард розповість, як отримати високопродуктивну корову, мінімізувавши ризики вирощування телят
Отримання високопродуктивної корови, поряд із генетичними задатками, великою мірою залежить від технології вирощування ремонтного молодняку на всіх етапах його росту і розвитку. Задати правильний старт особливо важливо при направленому вирощування нетеля, здатного споживати велику кількість об’ємних кормів.
Це обговорюватимуть на Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма. Ефективне виробництво» 21 жовтня.
Із доповіддю виступить Самуель Малард, технічний спеціаліст, фахівець із питань вирощування молодняку ВРХ новозеландської компанії «MILK BAR».
Технологія MILK BAR у світі не нова: її історія бере початок від невеликої сімейної ферми на півночі Нової Зеландії. Нині — це глобальний бренд, що допомагає вирощувати телят на 54 ринках, залишаючись при цьому сімейним бізнесом.
Доповідач зазначив, що для отримання високопродуктивної, здорової, здатної споживати максимальну кількість об’ємних корів, корови, важливо з раннього віку правильно сформувати травний тракт тварини.
«Для здоров’я теляти життєво важливо, щоб все молоко потрапляло в сичуг. Якщо молоко надходить в рубець у результаті швидкого заковтування, випоювання через трубку або з відра, це може викликати болі в кишечнику, оскільки ферменти в рубці нездатні перетравлювати молоко. Молоко в рубці — це головна причина ацидозу рубця та відсутності приросту», — підкреслив Самуель.
Якщо теля п’є молоко повільно, 1 л/4-5 хв., то виділяється велика кількість слини. Слина, яка виробляється при повільному ссанні, має природні антимікробні властивості та підвищує імунітет.
Як сформувати високопродуктивну корову природним шляхом і скоротити витрати підприємства на ветеринарні препарати, Самуель Малард розповість на Всеукраїнському практичному форумі «Молочна ферма. Ефективне виробництво», який відбудеться у Києві.