Овочі-Ягоди-Сад

Україна за споживанням черешні належить до елітного клубу держав

Україна за споживанням черешні належить до елітного клубу держав

Обсяги власного виробництва черешні дають населенню Україні можливість споживати її на рівні науково обґрунтованої норми річного споживання на одну особу – 2 кг. 

Про це в журналу «Садівницвто по-українськи» розповіла Олена Кіщак, завідувачка селекційно-технологічного відділу Інституту садівництва НААН.

«У світі таку розкіш дозволяє собі лише населення Туреччини, Румунії, Греції, Узбекистану, Ірану, Сирії та Італії, і Україна належить до цього елітного клубу самодостатніх держав», – сказала експертка.

За даними ФАО, у 2019 році рівень споживання черешні в Україні становив 66,4 тис. тонн, тоді як її валове виробництво складало 68,6 тис. тонн. Тобто обсяги виробництва плодів перевищують рівень їхнього споживання.

Читайте також: З тріском пролетіти