Експортувати м'ясо ВРХ живою вагою вигідніше, ніж продавати в Україні
Сьогодні експорт м’яса великої рогатої худоби значно вигідніший, аніж його реалізація в Україні. Оскільки ринок м’яса в країні не сформований, відповідно немає нормальної ціни.
На цьому наголосив керівник СТОВ «Надія» (Чернігівська область) Ігор Романов, пише Kurkul.
«Наше підприємство експортує м’ясо живцем, адже так вигідніше – ціни дещо більші, – розповів він. – Якщо працювати з м’ясними комбінатами, ми ледве в нуль вийдемо, а то й у мінус заженемо себе. Цього року ми відчули це, як ніколи, оскільки вартість зернових значно зросла».
На думку Ігоря Романова, правильний підхід до вирощування й експорту м’ясних порід ВРХ може стати досить прибутковим бізнесом.
«Сьогодні практично всю продукцію експортуємо живою вагою до арабських країн. В Україні цей напрям не так розвинений, як у країнах Європи, США або, наприклад, Австралії. Але ми до цього прийдемо», – вважає керівник «Надії».
Як повідомлялося, експорт живої ВРХ із початку року скоротився на 32%.