Агромаркет

У Нацполіції зафіксовано 76 кримінальних правопорушень, пов`язаних із рейдерством

В Україні за шість місяців поточного року поліція зафіксувала 76 кримінальних правопорушень, пов`язаних із рейдерством, 59 з яких – у аграрній сфері.

Про це під час прессконференції повідомив начальник відділу методичної роботи та правового забезпечення управління організації роботи та методичного забезпечення Голоаного слідчого управління Національної поліції Владислав Бурлака.

За його словами, за шість місяців 2021 року у Нацполіції зафіксовано 76 кримінальних правопорушень, пов`язаних із рейдерством, що на 22% менше, ніж торік.

«59 правопорушень з загальної кількості – в аграрному секторі. Це на 10% менше, ніж торік», – зауважив Владислав Бурлака.

Він додав, що в цілому статистика свідчить про те, що спільними зусиллями міністерств, силових структур та громадськості рейдерських захоплень стає менше.

Він констатував, що Нацполіція долучилася до розробки законопроєкту щодо посилення містобудівної діяльності №5877, в ньому прописана норма, яка дозволить слідчим більш оперативно реагувати на кримінальні правопорушення.

Нагадаємо, у Держгеокадастрі створюють спецпідрозділ з оскарження дій держреєстраторів. Також ми писали, що відкриття ринку землі не призвело до сплеску рейдерства.