Частка продукції тваринництва у сільгоспвиробництві за 30 років скоротилася більше ніж удвічі
За 30 років незалежності в Україні відчутно змінилася структура виробництва продукції сільського господарства. У 1991 році частки виробництва продукції тваринництва й рослинництва були практично однаковими – 50,6% і 49,4% відповідно.
Про це йдеться у збірнику «Україна в цифрах: 30 років незалежності», підготовленому Державною службою статистики.
Надалі з кожним наступним десятиріччям частка тваринництва у загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства скорочувалася. Так, у 2000 році вона становила 38,5%, у 2010 році – 36,1% і в 2020 році – лише 22,7%.
Нагадаємо, виробництву продукції тваринництва у 2021 році прогнозують невеликий спад.
Як повідомлялося, лише два напрями у тваринництві були прибутковими у 2020 році.