За 10 років виробництво свинини додало 16,4%
За останнє десятиріччя виробництво свинини (туші, напівтуші) в Україні зросло на 16,4% – з 205,3 тис. тонн у 2011 році до 239 тис. тонн у 2020 році.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, виробництво свіжої чи охолодженої свинини за 10 років зросло зі 197 тис. тонн у 2011 році до 225 тис. тонн у 2020 році.
При цьому виробництво замороженої свинини у тушах і напівтушах з 2011 по 2020 роки збільшилося з 8,3 тис. тонн до 14 тис. тонн.
Держстат зауважує, що дані за 2020 рік наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Про стан і розвиток свинарства йтиметься на Всеукраїнському практичному форумі «Свинокомплекс. Ефективне виробництво», який відбудеться 8-9 вересня у Львові. Доповідь з цього питання представить Артур Лоза, незалежний консультант, член ради стратегічного розвитку ПП «Сігма».
Детальніше про Всеукраїнський практичний форум «Свинокомплекс. Ефективне виробництво» можна дізнатися тут.